maandag 6 oktober 2014

Een slag voor zijn.

Een slag voor zijn.


Daar gaat het om in affiliate marketing. Vele webmasters in Nederland, en natuurlijk OOK daar buiten, plaatsen reclame's op hun website of Blog die afkomstig zijn van affiliate makelaars. Affiliate makelaars zijn niets anders dan tussenpersonen tussen degene die een advertentie aan wil bieden op één of meerdere websites, en degene die de reclame daadwerkelijk op zijn site plaatst.

De "Webmaster" (Eigenaar van de website) geeft zich op als "affiliate" bij een van de affiliate makelaars, en krijgt vervolgens unieke code's aangereikt die hij in de HTML-code van zijn website kan plaatsen. (HTML is één manier om een website te schrijven en te publiceren, een soort internet programmeertaal)

Vervolgens is er natuurlijk een gerede kans, dat de bezoekers van die website op zo'n reclame klikken (de gemiddelde score ligt zo'n beetje op 0,4%) vervolgens wordt die bezoeker naar de site van de reclame-maker gestuurd, maar met de code van de Webmaster van de verwijzende site.

Op deze manier "weet" de verkoper, of aanbieder wie deze bezoeker naar zijn site heeft gebracht, en bij het sluiten van een transactie, ontvangt de Webmaster van de verwijzende site een percentage van het aan- of verkoopbedrag.

Dat percentage wordt in bijna alle gevallen betaald door de verkoper van de dienst, of het product, aan de affiliate-makelaar, die er vervolgens weer voor zorgt dat de inkomsten op de bankrekening van de Webmaster terecht komen.

(ben je er nog ?)

Je ziet, alle transacties lopen via de reclame-makelaar, en die geeft bijvoorbeeld aan op zijn website, dat de transactie vergoeding 10% van het verkoop bedrag bedraagt. Het zal je duidelijk zijn dat de WERKELIJKE bedragen die tussen de reclame maker en de reclame makelaar, niet bekend worden gemaakt bij de webmaster.

Misschien betaald de reclame-maker wel 15% van het transactie bedrag ?

Het zal duidelijk zijn, dat er nogal wat bedragen "aan de strijkstok" blijven hangen. En je nooit of te nimmer te weten krijgt hoeveel de makelaar voor JOUW transactie ontvangt.......

Bijvoorbeeld :

Er is een bedrijf die heel graag wilt dat je de aangeboden dienst, of actie afneemt, wie wil dat nou tenslotte niet ? Op de site van de makelaar blijkt dus dat de aangeboden vergoeding 50 Euro is voor een transactie. (In dit geval, een bedrijf in de financiële wereld, die HEEL graag wil dat je in optie's gaat handelen via hun website, optie-handel is een HEEL erg lucratieve business) 

Deze site geeft zich op bij de advertentiemakelaar, en DIE verspreid de advertentie's weer via zijn of haar website naar de webmasters......

Als je nu niet over één nacht ijs gaat, maar EERST even gaat kijken, blijkt dus dat in het affiliate programma van de aanbieder zelf (die los staat van die van de makelaar) de vergoeding(en) op 4 Euro staan voor een "oefenaccount" (met fictieve euro's en handelswaar) en op 70 Euro voor een "echt" account. 

ALS je dus een website zou hebben, en gebruikers kan bewegen om zo'n account te openen, ben je eigenlijk aan het werk voor die makelaar, die "vangt" 4 euro voor elke bezoeker die een "oefenaccount" opent (op de website van de makelaar word daar NIETS over gezegd,laat staan, vergoed)   Voor de opening van een "echt" account, blijkt de vergoeding dus 70 Euro te zijn, en geen 50 Euro.

Dus, gezien het feit dat bezoekers ALTIJD eerst een oefenaccount openen voor 4 Euro) EN het feit dat het bedrag voor een "echt" account 70 Euro bedraagt, verdien je bij de advertentie-makelaar 50 Euro, terwijl het direct doorsturen van je bezoekers naar de aanbieder je 74 Euro oplevert....je moet het maar weten. 

Daarom zijn we dit Blog begonnen, om aan te geven dat er MEER te verdienen is als je DIRECT op de site van de aanbieder je "links" ophaalt, dan die van de advertentie makelaar, die bij het inschrijven van elke nieuwe belegger 24 euro in zijn zak steekt waar JIJ je harde werk voor hebt geleverd......

Wij concentreren ons alleen op de directe links naar de aanbieders, en NIET naar die van de advertentie-makelaars. Dat is een zoektocht, dat is waar, maar WEL een hele lucratieve, gezien het feit dat ik alleen deze week twee nieuwe beleggers heb verwezen naar de site van die bewuste aanbieder, heb ik mezelf 48 euro rijker gemaakt dan dat ik ze via de site van de makelaar gestuurd zou hebben....

Volgende keer, zal ik je vertellen HOE je de links naar die (goed) betalende website's bij een breed, of breder publiek onder de aandacht kan brengen, ook als je GEEN website of Blog hebt, ben je in staat om wat extra's te verdienen.

Tot de volgende keer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten